
Digitalisera er verksamhet!
Numera kan du få hälften av en digital satsning betald genom ett statligt ekonomiskt stöd på mellan 50 000 och 250 000 kronor.
Digitaliseringcheckar
Små företag ges nu möjligheten att ansöka om digitaliseringsstöd i 18 regioner. Sammanlagt handlar det om 35 miljoner kronor som kan användas till att ta in extra kompetens för att utveckla företag. Vill du stärka ditt företags konkurrenskraft genom digitalisering? Du som har ett litet eller medelstort företag kan söka upp till 250 000 kronor i stöd för att skapa nya värden genom digital teknik.
Affärsutvecklingscheckar för digitalisering kan användas för att ta in extern kompetens för att utveckla och förändra en pågående affärsverksamhet genom att använda digital teknik. Digitalisering ger möjlighet att utveckla nya affärer, effektivisera verksamheter och ökad kvalitet.
Rektron utvecklar och levererar mjukvaror som hjälper er nå era digitaliseringsmål. Vi har systemlösningar för kvalitetssäkring, produktionsuppföljning, daglig styrning, visualisering i realtid, processtyrning och mer. Kontakta oss så går vi tillsammans igenom hur vi kan hjälpa er ta del av dessa digitaliseringscheckar.
Vinster med att digitalisera
Du blir mer effektiv och sparar tid som du kan lägga på annat
Du når ut till större marknader än tidigare
Du kan vara tillgänglig jämt och överallt och arbeta mer flexibelt
Det är lättare att utveckla smartare produkter och tjänster
Det blir billigare när allt fler tjänster och lösningar finns på webben kostnadsfritt
Tillväxtverket arbetar på uppdrag av regeringen att finna lösningar för att hjälpa små företag. Sedan 2013 tilldelar Tillväxtverket checkar för internationalisering till små företag för att hjälpa dem i deras arbete med att finna globala marknader. De företag som fick affärsutvecklingscheckar för internationalisering 2013- 2014 (182 stycken) har ökat sin omsättning med 16,7 procent. Motsvarade kontrollgrupp har en ökning med 1,1 procent.
– Svenskt näringsliv står generellt sett väl rustat när det kommer till den digitala omställningen men vi ser att de största utmaningarna finns hos de mindre företagen. Nu får de en unik möjlighet att få stöd i sitt arbete med att blir mer digitaliserade vilket är mycket glädjande för svensk konkurrenskraft och jobbskapande, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.
Osäker på industri 4.0 och digitalisering? Läs vår guide här!
Frågor och svar:
-
Med digitalisering menas : Att genom användande av digital teknik skapa nya värden i företaget. Det räcker inte att enbart omvandla något till digitalt format.
-
Ta fram en digital strategi och optimera flöden på en verkstad
Analysera vilken portal som ska användas för digitala utbildningar
Sammankoppling av olika system för att "få systemen att prata med varandra"
Utveckla system för att få kunderna att själva göra måttanpassade beställningar
Identifiera möjligheter och risker med användande av insamlad data
Analys inför utveckling av e-handel
Anpassning av konfigurator för sammanslagning av olika sälj-, beställnings- och ordersystem
Digitalisering av flöden, ordrar och beställningar i en leverantörskedja
-
ta fram en strategi för digitalisering
ta fram en plan för fortsatt digitalisering
genomföra en digital transformation
ta fram nya processer och tjänster genom att använda existerande datamängder
utveckling av kundrelationer
juridiska villkor kring digitala tjänster och produkter
-
löpande affärsutveckling
materialinköp
löpande applikation- och webbutveckling
licenskostnader
produktion av innehåll - till exempel text, bilder och film - till webbplatser
utbildningar
resor
marknadsföring
försäljningsinsatser
generell produktutveckling
anpassning för att uppfylla GDPR
Hur söker du stöd?
Företag i följande regioner kan söka stöd: Blekinge län, Dalarna, Gävleborgs län, Hallands län, Jönköpings län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne län, Stockholms län, Gotlands län, Södermanlands län, Uppsala län, Värmlands län, Västerbottens län, Västmanlands län, Västra Götalands län, Örebro län samt Östergötlands län.
Tillväxtverket samarbetar regionalt med bland andra länsstyrelser, regioner och Almi Företagspartner, som tar emot och bedömer ansökningar. Du ansöker om affärsutvecklingschecken hos den region där ditt företag bedriver sin huvudsakliga verksamhet. Stödet skiljer sig i olika regioner, kontakta därför den region där ni bedriver er huvudsakliga verksamhet för att få mer information.
Kontakt affärsutvecklingscheckar på Tillväxtverkets hemsida
Alternativt kontakta Almi Företagspartner via Almis hemsida
